Vesti

Otvoreni dan instituta - inicijativa IMGGI

Institut za molekularnu genetiku i genetičko inženjerstvo dao je inicijativu za organizovanje Otvorenog dana instituta Srbije, koji bi se održao 10. novembra 2017. godine.

Kako su u svom pismu naveli, cilj ove manifestacije bi bio da se pruži prilika celokupnom građanstvu, a pre svega srednjoškolcima i studentima, da se upoznaju sa naučnicima i naučnoistraživačkim radom u institutima u našoj zemlji. Istakli su da bi ovaj dan bio realizovan kroz dve vrste sadržaja namenjene različitim ciljnim grupama. Prepodnevni program bi, kako je rečeno, obuhvatio posete srednjoškolaca i /ili studenata u sklopu koje bi se realizovali tematski sadržaji sa ciljem da se posetiocima rad i zanimanje naučnika predstave u neposrednom kontaktu sa zaposlenima u naučnom institutu. Popodnevni program, naveli su, bio bi namenjen široj publici i podrazumevao bi predstavljanje tekućih istraživanja i obilazak radnih prostorija. Pri tome, izneli su da bi svaka ustanova učesnik imala autonomiju u osmišljavanju i izvođenju sopstvenog programa i odredila broj učesnika programa, način prijavljivanja i eventualno selekciju.

Na sednici održanoj 1. februara 2017. godine Predsedništvo Zajednice instituta Srbije donelo je odluku da podrži navedenu inicijativu IMGGI-ja.

Detaljnijeg upoznavanja sa inicijativom radi, možete pročitati sledeća dokumenta dostavljena od strane IMGGI-ja - Dopis, Odluku Naučnog veća ovog instituta, i pismo Centra za promociju nauke.

Molimo institute da nam na Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli. dostave mail adrese svojih predstavnika koji bi učestvovali u daljim dogovorima, a koje bismo prosledili koleginici Aleksandri Nikolić iz IMGGI-ja.

Cancel